Priskonsulterna i Gävle!

Huset Gavante

Från jobb som globala prischefer i en internationell miljardkoncern till att hjälpa andra företag att ta rätt betalt! Nu etablerar sig Stefan Ekström och Åke Wallbäcks i Gävle med företaget Priskonsulterna Sverige AB.

Vad gör Priskonsulterna?

Med tanke på hur stor påverkan priset har på ett företags resultat är det överraskande hur lite tid som företag ägnar åt att hantera sin prisstrategi och sin prissättning.
Vi hjälper företag att bli ännu bättre på att ta rätt betalt, helt enkelt. Oavsett om det är nya innovationer eller existerande produkter eller tjänster.

Är det enkelt då?

Vi har ju förmodligen upplevt och hanterat liknande saker under dessa år. De kunder som vi träffat hittills känner sig trygga med vårt arbetssätt, erfarenhet och metoder så det betyder ju att vi har en viktig roll att fylla hos dem.

De flesta företag tar ju faktiskt ganska rätt betalt idag, men har inte alltid en genomtänkt strategi som stödjer det dagliga arbetet. De har inte heller någon annan uppföljning än t ex omsättning för det enskilt viktigaste området – det som hela verksamheten skall leva på; löner ska betalas, produkter ska utvecklas och säljas och personalen skall ha lön och så vidare..

Vad kan man göra?

Många företag som har ett påslag på sina kostnader som bas för sitt pris, vi ser gärna att kundnytta och kundvärde är första utgångspunkten och egna kostnader är en stor referens, inte tvärtom.

Det finns alternativa sätt att ta betalt som många företagare inte alls känner till, dessutom har många affärssystem inte ens stöd för alternativa prismodeller än den vanligaste kostnadsbaserad prissättning. Priskonsulternas affärsidé är att täcka hela prisområdet, från strategi till genomförande, uppföljning och ett organisatoriskt lärande.

1% förbättrat pris kan ge så pass mycket som +13% mer i vinst.

Den 2 januari 2019 öppnade Priskonsulterna Sverige upp sin verksamhet i västra Gävle, Gustavsbro.

Frågor besvaras av:
Åke Wallbäcks
Priskonsulterna Sverige AB
[email protected]
070-200 24 32

Adress:
Priskonsulterna Sverige AB, Västra vägen 52 våning 4,
803 24  GÄVLE

Dela gärna inlägget

Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email